weszelyorsolya

Kezdetben volt szakmai blog, az Információtudomány és média a 21. század elején és a Távoktatás és e-learning című andragógia MA kurzusokhoz (ELTE) Most egyszerűen az ÉN blogom ...

Twitter

Friss topikok

Creative Commons

Creative Commons Licenc
Weszely Orsolya Weszely Orsolya blogbejegyzései című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://weszelyorsolya.blog.hu/.

Prezi - közös tanulási alkalom

2012.11.13. 19:47 weszelyorsolya

Prezi - Közös tanulási alkalom

 

A közös tanulási alkalom bemutatása: A Prezi - közös tanulási alkalmat a KIFE által szervezett, 2011. novemberében kezdődött Felnőttképzési csoportvezető képzés (Benyomások, tapasztalatok és szép emlékek a Felnőttképzési csoportvezető képzésről - KIFE hírlevélben megjelent beszámolóm) vizsgamunkájaként tartottam meg. A vizsgamunka lényege az önállóan megszervezett és megtartott képzés, amelynek tapasztalatairól a június 10-i vizsgán számoltam be.

A tanulási alkalom történései ezen az oldalon találhatóak. (Legalul a régebbi események.)

KIFE vizsga 2012. június 10.

 

A Felnőttképzési csoportvezető képzés lezárását jelentő vizsga vasárnap volt, én voltam az első vizsgázó. A vizsgamunkám bemutatójára 15 percet kaptam, majd kb. 25 percben válaszoltam meg a képzőkben és a csoporttársakban megfogalmazódott kérdéseket. A kérdések főleg a folytatásra és a saját élményeimre és a szervezés sajátosságaira vonatkoztak. A kérdésekből és az értékelésből sokat tanultam, szívesen folytattam volna az eszmecserét.

A vizsgamunkám bemutatója:

 

Közös tanulási alkalom 2012. június 2.

 

Ezen a felületen is szeretnék köszönetet mondani Bertalan Csillának és Tamásnak, hogy rendelkezésemre bocsátották az Observans Kft. oktatótermét és Valinak a kedvességét, hogy segített a terem berendezésében és az összepakolásban is!

Közös tanulási alkalom tartalma

Kép001.jpgÉletkép a közös tanulási alkalomról

Kép000.jpgA fotósnak (Tamás) csak hűlt helye látszik... 

A közös tanulási alkalom bemutatkozással, a program ismertetésével és a konkrét igények, elvárások felmérésével kezdődött. Az elvárások megismeréséhez a http://scrumblr.ca oldalt használtuk, amely online  flip-chartként működik (ingyenes, regisztráció sem szükséges).

  elvarasok.jpg

 A közös tanulási alkalom a szakmai résszel folytatódott, amelynek fő célja az eszközök, funkciók megismerése volt. Többek között a következő lényeges pontokkal foglalkoztunk:

  • a Prezi bemutatásával,
  • a http://www.prezi.com oldal megismerésével,
  • a funkciók, eszközök kipróbálásával.

A tanulási alkalom végén megbeszéltük a tapasztalatokat és megtörtént az elégedettségmérő kérdőív kitöltése is. Az elégedettségmérő kérdőív szintén egy Google Form volt.

A közös tanulási alkalom hihetetlenül jó hangulatban zajlott, a motivációt és a lelkesedést "vágni lehetett a levegőben". A képzés sikere azt gondolom, hogy nagymértékben ezen a lelkesedésen is múlt, a visszajelzések alapján pedig azt mondhatom, hogy hasznosítható, alkalmazásképes tudással távoztak a résztvevők.

 

Talán az alábbi kérdésre vonatkozó válaszok mutatják meg leginkább, hogy milyen hangulatban telt a közös tanulási alkalom:

"Mi volt, ami a képzésen leginkább tetszett?

  • együtt és egyedül is ment
  • saját prezi készítése segítség mellett
  • Orsi gyakorlatias és személyre szabott útmutatása tetszett a legjobban.
  • A képzés didaktikailag kifogástalan volt. A heterogén csoport valamennyi tagja, pont azt a szükséges segítséget kapta meg, ami az együtt haladáshoz nélkülözhetetlen volt. az előadó magyarázatai tiszták, világosak, szórakoztatóak voltak. ettől a csoport hangulata és motiváltsága is töretlenül jó volt. köszönjük!
  • Nem voltak feszesek a keretek, de mégis haladtunk.
  • Több olyan számomra új dologról hallottam, aminek minden bizonnyal nagy hasznát veszem a jövőben! (Prezi, scrumblr.ca, delicious.com) Egyik nagy felfedezésem, hogy önéletrajzot/bemutatkozást is lehet ilyen módon készíteni! Köszönöm, hogy itt lehettem!
  • Logikus felépítésben, mégis a résztvevőkhöz igazodva haladtunk. A zebra marketing is tetszett a szervezés folyamán.
  • kötetlenség, jó hangulat, alkotó munka
  • Jó hangulatban, kötöttség nélkül, csoportban tanulni - JÓ! Folyamatos segítséget kaptam, és így a magam tempójában haladva sikerült az egyes feladatokat megoldanom, köszönöm
  • Orsi előadásmódja, stílusa, türelme. A baráti hangulat a tanulásban előrébb visz, mint egy szigorú, előírásszerű oktatás. Gátlások nélkül, egyenrangú tanulónak érezhettem magam, ami nagyon jó ennyi év kihagyás után. Stílusa feltétlenül segítőkész, oldja a tudatlanság érzését, ugyanakkor felkelti a kíváncsiságot. Szuper volt :)"

 

Néhány, a résztvevők által készített Prezi:

Prezi képzés on Prezi

 

Jelentkezés

 

A képzés időpontja: 2012. június 2. (szombat) 9-14 óráig

A képzés helye: Observans Kft. oktatóterme: Budapest, 13. kerület, Vígszínház u. 5. III. emelet (32-es kapucsengő)

Szükséges eszközök: A képzésre a Wifi internetkapcsolatra alkalmas számítógépet (laptopot) a résztvevőknek saját maguknak kell hozniuk, internet a képzés helyszínén biztosított. (A Preziben sokat kell görgetni, így egyszerűbb a munka, ha van egér is.)

Ellátás: A kávészünetben kávé, tea, pogácsa. Ebédet mindenki hozzon magával, tartunk egy rövid 20 perces ebédszünetet is.

Tematika

  • Kik vagyunk, miért jöttünk?
  • Mi az a Prezi?
  • Hogyan lehet prezit készíteni?
  • Milyen a jó prezi?
  • Hol találunk felhasználható képeket, videókat?
  • Készítsünk prezit önállóan!

Jelentkezés feltételei: Akkor jelentkezz kérlek, ha a képzés teljes időtartamában jelen tudsz lenni, a vizsgamunkámhoz fontos, hogy megbeszéljük a tapasztalatokat és kitöltsd az elégedettségmérő kérdőívet is. A képzés nem igényel magas szintű számítástechnikai ismereteket, így bátran jelentkezz!

A jelentkezés a név és az e-mail cím megadásával történt, amelyet egy beágyazott Google Formban tehettek meg a jelentkezők.

Előkészület

 

A Prezi - közös tanulási alkalom, mint vizsgamunka a KIFE képzés egy gyakorlatán ötlött fel bennem. Az ötlet úgy tűnt, hogy mindenkinek tetszett, így nagy valószínűséggel jelentkezőket is találhattam rá. Az igények felmérése egy kérdőívvel történt, amelyet végül 29 fő töltött ki.

A közös tanulási alkalom "reklámanyagához" pedig a Médialabor kurzus (ELTE Andragógia MA) követelményei adták az apropót és az ott megismert Picasa az eszközt. Az eredmény itt látható (hanggal):

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://weszelyorsolya.blog.hu/api/trackback/id/tr954559520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása